Lite information om ungdomsmottagningen

killar
Ni kan gå till um när ni kanske har haft oskyddat sex, elr könssjukdomar (pga symptom) elr om ni kanske bara vill ha sexuella råd. För dig under 23 år så kan du gå till um, men annars så kan du vända dig till en vårdcentral elr en distriktsläkare. 
Om du bor i sthlm så kan du även kontakta dessa: RFSUsMottagning för Unga Män (MUM), tel. 08-654 84 10, och Järva Mansmottagning, 08-737 34 44 elr www.jarvamansmottagning.nu
Tjejer
För tjejer gäller ungefär samma som för killar men vi kan även gå dit för att skaffa preventivmedel och få hjälp med graviditetstest. Som tjej går man till ungdomsmottagningen när man är under 23 år men sedan är det mkt vanligt att vända sig till en barnmorskemottagning (mödravårdscentral) eller gynekologmottagning.
sesam är en speciell sex-ochsamlevnadsmottagning som finns lite här o där, där de också har en studentavdelning:)
gå in på: www.umo.se elr www.p-guiden.nu för mer info..

För att gå till ungdomsmottagningen så måste du vara mellan 13-23 år gammal, annars tror jag att du vänder dig till en vårdcentral om du är yngre och till sesam om du är äldre;)
Du behöver inte alltid gå till um för att få gratis kondomer, du kan även vända dig till skolsköterskan på din högstadie- gymnasieskola, personal på um, elr en fritidsledare på någon fritidsgård! 
HÅLL UTKIK EFTER GRÖNA AFFISCHER DÄR DET STÅR GRATIS KONDOMER!

Jag har tagit information från olika sidor på internet men skrivit om allt så det står inte exakt samma, tänkte bara påpeka det då det finns läsare som inte har ngt bättre att göra i sitt liv än att klaga!;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0